De overige free-agents


Terug


Dit zijn de overgebleven free-agents:


· Career stats

Harold Baines, outfielder: .131, 0 HR, 6 RBI
Hij is nog niet officieel gestopt, maar het de markt lijkt voor hem wel erg klein. Het meest waarschijnlijke is dat hij ook in 2002 bij de White Sox blijft.


· Career stats

James Baldwin, RHP: 10-11, 4.42 ERA
Hij blijf waarschijnlijk bij de Dodgers, die al starters nodig hebben nadat Chan Ho Park en Luke Prokopec weggegaan zijn en Terry Adams waarschijlijk ook weg zal gaan. Ook al is hij al 30, hij is toch een talent en als de Dodgers hem niet opnieuw signen, dan zullen andere clubs in de rij staan.


· Career stats

Dante Bichette, outfielder: .286, 12 HR, 49 RBI
Hij had een geweldige eerste helft van het seizoen in Boston vorig jaar, maar zakte toen volledig in. Hij is dan 38, maar slaat nog best goed, alleen zijn veldwerk is niet al te goed en daarom kun je je afvragen of hij volgend jaar überhaupt wel ergens zal spelen.


· Career stats

Bobby Bonilla, 1B: .213, 5 HR, 21 RBI
Bobby Bo wordt in Februarie 39 en hij had een desastreus seizoen aan slag in 2001. Maar desondanks zullen teams als St. Louis en San Fransisco toch wel geinteresseerd zijn in Bobby.


· Career stats

Jose Canseco, DH: .258, 16 HR, 49 RBI
Hey, hij slaat nog steeds goed! Canseco sloeg 16 homeruns in een half seizoen met de White Sox. Hij zegt dat hij nog steeds in het outfield kan spelen en zelfs in het midveld. Maar de teams geloven dat niet helemaal dus zal hij waarschijnlijk als DH in de American League blijven. Hij kan bij elk team dat nog een power-hitter nodig heeft -- Oakland? Seattle? Minnesota?


· Career stats

David Cone, RHP: 9-7, 4.31 ERA
Was dat een terugkeer of een laatste adem? Cone was vorig jaar een goede vijf-inning starter voor Boston, maar wat hebben de clubs daar aan is de vraag. De Mets en de Royals zijn al genoemd als clubs die misschien geïnteresseerd zouden zijn.


· Career stats

Deivi Cruz, SS: .256, 7 HR, 52 RBI
Wie Cruz te pakken krijgt koopt niet veel, maar hij heeft ook zijn goede punten. Hij liet veel kracht zien in 2000, en hij is pas 26. De Dodgers zouden er goed aan doen hem te signen, zo ook de Astros. Maar de interesse in Cruz lijkt miniem.


· Career stats

Chad Curtis, outfielder: .252, 3 HR, 10 RBI
Omdat Curtis problemen heeft met zijn ploeggenoten , zou je denken dat het onmogelijk is dat hij dit jaar terugkeert bij de Rangers. Buiten dat is Curtis wel een handige speler. Defensief stelt hij niet heel veel voor, maar hij kan alledrie de outfield posities goed aan en slaat met vrij veel kracht.


· Career stats

Cal Eldred, RHP: 0-1, 3.15 ERA
Deze pitcher heeft van de laatste vier seizoenen, door blessures, weinig meegemaakt. De laatste keer dat hij een volledig seizoen gooide met een ERA onder de 4.46 was in 1993. Daarom ziet het er niet goed uit voor Eldred dit seizoen.


· Career stats

Andres Galarraga, 1B: .225, 10 HR, 34 RBI
"The Big Cat" had een goed seizoen in San Fransisco vorig jaar. Maar hij zal niet terugkeren in het Pacific Bell Stadion. Het is zo goed als zeker dat hij niet terug wil naar de American League. Andres is wel een betere slagman dan Julio Franco, dus lijkt het logischer dat hij terugkeert naar de Braves.


· Career stats

Mark Gardner, RHP: 5-5, 5.40 ERA
Het lijkt erop of Gardner, die voor het seizoen begint 40 zal worden, eindelijk op raakt. Van zijn laatste drie seizoenen waren er twee slecht, dus ziet er niet goed voor hem uit. Niemand heeft dan ook nog interesse getoond.


· Career stats

Pete Harnisch, RHP: 1-3, 6.37 ERA
De gezondheid is duidelijk een probleem bij hem, maar recent is gebleken dat het met hem vrij goed ging. De Rangers en de Dodgers kunnen hem als starter wel gebruiker.


· Career stats

Rickey Henderson, outfielder: .227, 8 HR, 42 RBI
"Will walk for food!", staat onder zijn advertentie. Als een zekere Hall-of-Famer wil hebben is dit je man. Hij komt nog steeds altijd op het honk en steelt ook veel honken (25 uit 32 pogingen vorig jaar). Verwacht wordt dat hij een klein contract krijgt en zijn carrière zal afsluiten.


· Career stats

Ricky Ledee, outfielder: .231, 2 HR, 36 RBI
Hey, misschien breekt Ledee dit jaar eindelijk door! Maar nu ff serieus. Ledee's grootste kracht is dat hij op alledrie de outfield posities uit de voeten kan. Hij heeft aan slag aardige kracht en vrij veel geduld, maar is toch niet veel meer dan de vijfde outfielder. Hij schijnt geïnteresseerd te zijn in een terugkeer bij de Yankees. Maar zouden ze hem in de Bronx nog wel willen hebben?


· Career stats

Kenny Lofton, outfielder: .261, 14 HR, 66 RBI
2001 was voor de 34-jarige Lofton geen goed seizoen, maar Lofton is wel een van de beste outfielders die nu nog over is. Dat Lofton evenals in het midveld ook wel in het linksveld wil spelen, is voor veel teams aantrekkelijk. Ook is hij nog snel en is hij een goede leadoff hitter. Teams die outfielders zoeken hebben in hem een goede, zo ook de Giants, de Orioles en de Mets.


· Career stats

Al Martin, outfielder: .240, 7 HR, 42 RBI
Zou hij een nog slechter seizoen gehad kunnen hebben? Binnen en buiten het stadion, ging weinig goed voor Martin in 2001. Maar omdat hij in 1999 en 2000 een goed seizoen aan slag had, zullen sommige teams wel een gokje willen wagen. Hij wil graag terugkeren in de National League -- misschien willen de Diamondbacks hem wel, na het vertrek van Reggie Sanders.


· Career stats

Dan Miceli, RHP: 0-5, 6.93 ERA
Miceli is ook zo'n man die problemen kreeg door iets wat hij gezegd had. Er is één groot verschil, hij is een pitcher. Hij is zelfs een redelijk goede pitcher. Na een slechte eerste helft van het seizoen in Miami, speelde hij een super tweedehelft bij de Rockies. De Red Sox toonde tot nu toe de meeste interesse in Miceli.


· Career stats

Troy O'Leary, outfielder: .240, 13 HR, 50 RBI
O'Leary had twee achtereenvolgende moeilijke seizoenen. Hij moest het opnemen tegen blessures en daarvoor tegen privé problemen. Hij zal waarschijnlijk een één- of tweejarig contract tekenen. Baltimore lijkt de grootste kandidaat voor hem.


· Career stats

Tim Raines, outfielder: .308, 0 HR, 4 RBI
Het zou moeilijk zijn voor "Rock" om een beter einde van zijn carrière te hebben, dan samen met zijn zoon in een team te spelen. Hoewel hij nog niet officieel gestopt is, lijkt het niet waarschijnlijk dat hij volgend seizoen terugkeert op het veld.


· Career stats

Pokey Reese, 2B: .224, 9 HR, 40 RBI
Twee keer van club gewisseld in één week. Hij ging van Cincinnati naar Colorado en toen naar Boston, waar ze hem geen cantract aanboden. Misschien doen ze dit later nog wel, maar nu lijken ook de Indians een grote kandidaat.


· Career stats

Rey Sanchez, SS: .303, 0 HR, 28 RBI
Hij kwam naar Atlanta omdat hun korte stop geblesseerd was, maar nu die weer fit is, hebben ze hem niet meer nodig. The Astros willen wel een korte stop, maar willen ze hem wel zoveel betalen als hij wil dat ze dat doen.


· Career stats

Rudy Seanez, RHP: 0-2, 2.63 ERA
Seanez mocht ook niet in Atlanta blijven. Hij is wel een hele effectieve reliever, maar heeft veel moeite met fit blijven. Hoogstwaarschijnlijk blijft hij in de National League, maar niemand heeft enig idee waar.


· Career stats

Jeff Shaw, RHP: 43 saves, 3.62 ERA
Het is gek dat deze goede pitcher nog niet gesigned is. Maar omdat Shaw graag in de buurt van zijn geboortestad Cincinnati wordt het wel lastig. Boston wil eerst Ugueth Urbina kwijt en Pittsburgh heeft net Mike Williams gesigned. Shaw heeft echter te veel talent om zo lang zonder club te zitten, dat wij verwachten dat hij binnenkort ergens een contract zal tekenen.


· Career stats

Kevin Tapani, RHP: 9-14, 4.49 ERA
We weten niet waarom hij nog niet is gesigned. Hij heeft een goed ERA en aardig wat strikeouts bij elkaar gegooid. De Dodgers lijken een goed team voor deze pitcher, die de meeste problemen had met de lange bal.


· Career stats

Devon White, OF: .277, 14 HR, 47 RBI
White had een verrassend goed jaar, vorig seizoen. Hij is dan niet meer eerste keuze, als backup centerfielder zou hij het aardig doen. De Cubs praten op dit moment met Darren Lewis, maar als dat mislukt dan is Devo grote kanshebber daar.