Amsterdam Pirates 2

Nieuws

Team

Wedstrijden

Stand

Statisitieken

Fotoalbum

Gastenboek

Archief

 

 

Welkom op de site van Amsterdam Pirates 2!

 

 

Hier vindt u alles wat u over dit team moet weten..

 

 

 

Nieuws:

 

Pirates maakt het de koploper moeilijk

Tegen RCH speelde Pirates dit weekend twee goede wedstrijden. Zondag verloor het slechts met 2-0, maandag was RCH met 7-4 te sterk nadat Pirates tot aan de achtste inning een voorsprong had.

Op zondag scoorde RCH twee punten in de eerste inning. Startende werper Roy Beems gooide daarna 7 shutout innings. Maar omdat starter Al Morales van RCH een no-hitter gooide kwam Pirates niet tot scoren.

 

Maandagavond was Seppo Slaman de startende werper voor Pirates. Hij kreeg in zeven innings 2 punten tegen en ging eraf met een 4-2 voorsprong. Maar op het werpen van relievers Tido Veerkamp en Mark Kan scoorde RCH 5 punten.

 

Foto's van de wedstrijden vindt u in ons fotoalbum en Hier en Hier.

 

Pirates deelt punten met Sparta/Feyenoord

Pirates 2 heeft dit weekend een maal gewonnen en een maal verloren. Vrijdagavond werd de thuiswedstrijd nog met 4-2 gewonnen. Zondagmiddag waren de Rotterdammers te sterk voor Pirates, dat furloos speelde. Het werd 8-0.

 

Pirates begon vrijdagavond erg sterk, door in de eerste twee innings gelijk 2 punten te pakken. Seppo Slaman, de startende werper, stond wederom erg goed te gooien. Hij gooide ruim 7 innings en kreeg geen enkel punt tegen. Op het werpen van zijn vervanger, Tido Veerkamp, scoorden de Rotterdammers in de achtste inning 2 punten. De stand was nu 3-2, want in de inning daarvoor sloeg Sergino Martis Giovanni Jozefa binnen voor het derde punt.

In de laatste slagbeurt sloeg Mischa Visser zijn eerste double van het seizoen en scoorde vervolgens na een sacrifice bunt van Matthew Scholten en een honkslag van Seb Visser.

Jan-Willem Geerts had in de laatste inning maar 10 ballen nodig om de save op te eisen.

 

Zondag speelden de Amsterdammers matig en wisten zij niet te scoren. In de eerste vier innings lieten zij 4 lopers in scoringspositie achter op de honken. Sparta/Feyenoord strafte dit af door zelf de leiding te nemen. Deze gaven zij niet meer uit handen.

 

Pirates 2 verslaat twee maal Almere '90 2

Door dit weekend twee maal te winnen van Almere '90 2 drukte Pirates 2 het team uit Almere nog verder in de penarie. Almere '90 2 heeft nu 16 wedstrijden (alle wedstrijden) op rij verloren. Door de twee overwinningen (10-8 op vrijdag en 10-3 op zondag) heeft Pirates nu zes maal gewonnen dit seizoen.

Vrijdag was de werper voor Pirates Jan-Willem Geerts. Net terug van een blessure, gooide hij vier innings, voldoende om zijn eerste win van dit seizoen op te pakken. Door goed slagwerk in de eerste inning nam Pirates 2 al snel de leiding, na 4 innings was de stand reeds 8-2. Almere kwam daarna sterk terug tot 9-6, op het werpen van Tido Veerkamp. Zijn vervanger, Seppo Slaman, kreeg vervolgens nog twee punten tegen, waardoor de stand na 8 innings 9-8 was. In de negende inning sloeg Seb Visser Pim Walsma binnen voor de broodnodige 'insurance run'. Pim Walsma gooide vervolgens de wedstrijd op slot en verdiende de save.

 

Zondag startte Seppo Slaman voor Pirates, hij kreeg in de eerste innning gelijk 3 punten tegen, waarvan twee onverdiend. Daarna hielden hij en zijn vervanger, Pim Walsma, de tegenstanders op nul. Walsma gooide in 5 innings 10 keer drie slag. Ook aan slag was Pim erg sterk, als pinch-hitter sloeg hij 3 uit 3. Net als vrijdag sloegen de Pirates vandaag 15 hits. Het slaggemiddelde van het team is daardoor gestegen van .267 naar .287. De overige statistieken vindt u hier.

 

De volgende wedstrijd van Amsterdam Pirates 2 is  de thuiswedstrijd van vrijdagavond om 19.45u tegen Sparta/Feyenoord.

 

Pirates 2 deelt punten met Kinheim

Uit de weekly:

Bezetting

Door verschillende oorzaken is de bezetting van het team al verschillende malen ingrijpend veranderd. Vooral in de pitching staf is erg veel veranderd. Van de werpers waarmee wij het seizoen begonnen is nu alleen Tido Veerkamp nog over. De volgende werpers zijn wij (voorlopig) kwijt:

Bobbie van Duuren (naar Sen 1)

Kevin Miner (naar Sen 1)

Roy Beems (langdurig geblesseerd)

Marcel Timmer (terug naar RCH)

Jan Willem Geerts (geleend van Sen 1; geblesseerd)

Daarnaast is ook Maxim Picauly nog eens langdurig geblesseerd.

Gelukkig zijn Pim Walsma en Seppo Slaman de gelederen komen versterken en dat geeft weer een beetje lucht.

 

Wedstrijden

In de wedstrijden tegen de tweede teams van de andere hoofdklassers doen wij het goed. Afgezien van de dubbel tegen Tridents, die tweemaal een nederlaag met één punt verschil opleverde, hebben wij steeds de punten gedeeld. Tegen de standaardteams, hebben wij iets meer moeite, maar zijn wij wel in staat om lang mee te strijden. Soms levert dit een spectaculaire overwinning op (thuis tegen Alcmaria), soms ook een pijnlijke nederlaag (tweemaal verlies in de 9e inning tegen PSV).

Ondanks alle tegenslagen blijft het team altijd knokken tot de laatste nul is gevallen en dat is op zich al een compliment waard.

 

Pirates 2 – Vreeburg Kinheim

Deze wedstrijd was verregend op vrijdagavond en is ingehaald op maandag 29 mei. Na de uitnederlaag op zondag was het team uit op revanche. Startend werper Seppo Slaman was zeer scherp en hij werd gesteund door een bijna foutloos veld, waarin Mitchel Koot zijn debuut maakte op het derde honk, en een solide catchende Stefan Hoogewerff. Pirates nam al in de eerste inning een voorsprong. Een honkslag van Giovanni Jozefa werd gevolgd door een mooie hit-and-run double van Sergino Martis, waarop Gio scoorde. Pim Walsma sloeg daarna Sergino nog binnen. In de tweede inning kwam Mitchel door een velderskeus op het eerste honk (waarbij Bobby Hey sneuvelde op twee). Mischa Visser bracht hem naar het derde honk en Sebastiaan Visser sloeg daarna het derde punt binnen. Vanaf dat moment werd het een echt pitchersduel. Beide pitchers wisten, op een enkele verdwaalde honkslag na, de honken schoon te houden. Zaïr Koeiman leidde de verdediging en was goed voor 5 nullen en 2 assists. Pas in de 7e inning deed Kinheim iets terug. Met twee nullen en twee honken bezet zorgde een foutje in het outfield voor de eerste Kinheim run. Het bleef spannend tot de laatste inning. Met twee nullen en de honken nog leeg kwamen er twee honken bezet door een honkslag en een geraakt werper. Op dat moment nam Tido Veerkamp, die geduldig op zijn beurt had zitten wachten, het werpen over van Seppo. Na vier wijd op zijn eerste slagman dwong hij de volgende slagman tot een popup die op foutgebied door Mischa werd gevangen voor de bevrijdende derde nul en Tido’s welverdiende save.

 

Onze eerstvolgende thuiswedstrijd is op zondag 11 juni om 14 uur tegen Almere.

 

Amsterdam

Site ge-update; nog meer blessures; nieuwe speler

19 mei 2006

Na enige tijd is de site gelukkig weer up-to-date. Er zijn nieuwe foto's geplaatst, de stand is bijgewerkt en de box scores zijn toegevoegd.

Na het vorige bericht zijn er nog twee spelers van Pirates 2 geblesseerd geraakt: Maxim Picauly heeft een spierscheurtje in zijn schouder en is daarmee nog enkele weken uitgeschakeld. Jan-Willem Geerts (invaller vanuit het eerste) heeft zich bij een val bezeerd aan zijn rechterpols en zijn enkel. Het is nog onduidelijk hoe lang hij uit de roulatie zal zijn.

Goed nieuws voor Pirates is dat Pim Walsma voorlopig is toegevoegd aan de selectie. Walsma maakte ook vorig jaar deel uit van de selectie, hij sloeg toen .327 en won als werper 9 wedstrijden.

Ook Seppo Slaman zal zondag met het team meegaan naar Eindhoven, waar Pirates 2 het opneemt tegen PSV.

Ook de statistieken van 2006 zijn nu te vinden op deze site (bijgewerkt tot aan de voorlaatste wedstrijd tot nu toe).

U vindt ze hier.