Wedstrijdverslagen


Survivors 1        Uitslagen


Heren 1 winnen van de Mokum Hawks in de eerste wedstrijd van het seizoen

Zo 18 April - Survivors had in de eerste wedstrijd vrij veel moeite met het taaie Mokum Hawks. Startende werper Raymond Roussou had echter, ondanks een niet al te beste dag, weinig problemen met de slagploeg van de Amsterdammers. Al in de eerste twee innings kwamen er voor Survivors veel punten over de plaat, een hoofdrol was in deze innings weggelegd voor Juriaan Franke, met twee honkslagen en 4 RBI. Hierna werd er niet veel meer gescoord en kwamen de Hawks een beetje terug in de wedstrijd. Maar Roland Schols gooide de wedstrijd op slot en dus wonnen de Survivors haar eerste wedstrijd.

Ook UVV ten onder tegen Survivors 1

Zondag 25 April - Vandaag werd UVV al weer de tweede prooi voor de Diemenaren. Ondanks de slechte slagprestaties van de meesten werd er toch 7 keer gescoord. UVV scoorde slechts twee maal op startende werper Roland Schols, die een complete game gooide. Op zijn verjaardag speelde Seb Visser 5 innings in het rechtsveld, hij kwam twee maal aan slag, maar bereikte het eerste honk niet.

Survivors 1 volgt voorbeeld junioren

Zondag 2 Mei - Nadat 's ochtends de junioren de junioren van Kinheim verslagen hadden, wonnen ook de senioren van Kinheim. Al in de eerste inning werd er gescoord, opnieuw door twee RBI's van Juriaan Franke. Maar na deze inning kwamen de Survivors moeizaam op gang. Kinheim pakte gelukkig slechts een puntje op het sterke werpen van Raymond Roussou, die een complete game-win kreeg toegewezen. Door deze overwinning staat Survivors nog steeds gedeeld eerste in de 2e klasse A, samen met Specktakel RCH.

Survivors verpletteren Drachten

Zondag 9 Mei - De Survivors pakten zondag alweer hun vierde overwinning, door met 23-3 van de nummer laatst, Drachten, te winnen. Opvallend, of eigenlijk niet opvallend rekeninghoudend met het kleine veld, waren de vele homeruns die geslagen werden. Maurice Rebel sloeg de bal er één keer uit, Sherman Aniceta sloeg 4 "dingers" in vijf slagbeurten. De winnende pitcher was Roland Schols, hij gooide zes innings, Raymond Roussou gooide de wedstrijd op slot. Seb Visser sloeg 2 uit vier, met een tweehonkslag.

Seb Visser winnende punt in topper 2e klasse A

Zondag 16 Mei - Voor zondag stond er een echte topper op het schema, de beide ongeslagen teams traden aan in Diemen. Niet alleen op papier bleek deze wedstrijd een topper te zijn, want de wedstrijd werd pas in de negende inning beslist: 3-2. Al vroeg kwamen de Survivors op voorsprong en deze wisten zij lange tijd vast te houden, tot het moment waarop startende werper Raymond Roussou een "comebacker" op zijn gooiarm kreeg geslagen. Hij probeerde de bal nog naar het eerste honk te gooien in een poging een nul te maken, maar gooide de bal er langs, waardoor er een punt gescoord werd. Roussou zou de wedstrijd verlaten en werd vervangen door Roland Schols, de eerste slagman die hij tegen zich kreeg sloeg door middel van een "velders keus" het tweede punt binnen, waardoor RCH op voorsprong kwam, hierna wist RCH niet meer te scoren. Twee innings later was het Sherman Aniceta die de gelijkmaker binnensloeg met een driehonkslag in het rechtsveld. Tot aan de laatste slagbeurt bleef het 2-2, in die laatste slagbeurt was het Mike Hoffman die een honkslag sloeg, vervolgens bracht pinch-hitter Sebastiaan de Ruiter hem verder met een sacrifice bunt. Toen werd er door de coach van RCH een nieuwe pitcher op de heuvel gezet, dit gaf Survivors de kans om een pinch-runner in te brengen: Seb Visser. Hij kwam door een wilde worp op het derde honk. Na twee maal vier wijd, waren de honken vol. Pepijn Beerman sloeg met een sac fly het winnende punt over de plaat. De Survivors staan nu alleen bovenaan in de 2e klasse A.

Survivors verslaan Hoofddorp Pioniers 3

Donderdag 20 Mei - Op deze Hemelvaartsdag traden de Survivors aan in en tegen Hoofddorp. Van tevoren was bekend dat deze wedstrijd zonder grote moeite gewonnen zou moeten worden, er was in de oefenperiode immers al gewonnen van deze tegenstander. Maar in deze wedstrijd kwamen de Survivors opnieuw laat op gang, pas in de zesde inning werden er punten gescoord, dit waren er wel meteen zes. In de slagbeurt die erop volgde werd nog ene punt gescoord, waardoor de stand nu 7-2 was geworden. In de achtste slagbeurt scoorden de Survivors opnieuw, nu 2 punten. Dit gaf Seb Visser de kans om, met een voorsprong van 9-2, de wedstrijd op slot te gooien. Dit lukte, hij gooide eenmaal vier wijd, kreeg een honkslag tegen en er werd op zijn gooien een punt gescoord. Door een rally in de negende inning wisten de Survivors de score te verbeteren tot 16-3, dit werd ook de eindstand.